Sinaasappelaeresoep
Wat heb je nodig:
35 gram boter
25 gram bloem
2 kruidenbouillontabletten
25 cl Sinaasappelaere
1 eierdooier
1 theelepel koenjit
25 cl slagroom
1 handsinaaasappel
150 gram oesterzwammen
1 eetlepel Franse mosterd
0.5 l water
Zout, peper
Bereiding:
Maak een roux van boter, bloem en 0,5 liter water. Voeg hieraan de Sinaasappelaere toe en verkruimel de bouillontabletten hierboven. Meng in een kom: de eierdooier, de koenjit, de Franse mosterd en de slagroom. Dit mengsel moet je al roerend aan de soep toevoegen. Vervolgens laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Nu ga je de Sinaasappel dik schillen en kleine stukjes zonder vliesjes in een kommetje doen. De soep ga je al roerend verwarmen (let op niet koken!). Bak nu de oesterzwammen met wat peper en zout. Voeg hierna de Sinaasappel en de oesterzwammen toe aan de soep.
Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.