De allerlekkerste appeltaart
Wat heb je nodig voor het kruimeldeeg?
250 gram bloem
125 gram suiker
125 gram roomboter
1 tl bakpoeder
een ei
Wat heb je nodig voor de vulling?
5 grote Jonagold-appels of Elstar-appels
550 ml Appelaere
2 theelepels speculaaskruiden
90 gram custard
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden en doe 500 ml Appelaere in een grote pan. Voeg 2 theelepels speculaaskruiden toe en verwarm het sap totdat het bijna kookt. Zet het vuur dan op middelhoog. Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Voeg de appelstukjes bij het sap en laat ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur staan. De appels worden een beetje zacht maar pas op dat het geen appelmoes wordt.
Maak ondertussen het deeg:
Doe de bloem, de suiker en het bakpoeder met het ei in een kom. Smelt de boter, doe dit bij de rest. Roer eerst met een lepel, daarna verder kneden in de kom. Laat even rusten. Los de custard met 50 ml Appelaere op en voeg dit bij het sap en de appels. Laat even doorkoken en zet dan het vuur uit. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in. Doe het deeg in de vorm en duw deze plat. Duw het deeg gelijkmatig aan en bekleed ook de randen. Doe het appelmengsel in de vorm en duw aan. Bak 60 minuten op 180 graden.
Nog lekkerder...
Tip: voeg een beetje citroenschil bij het deegmengsel
Smullen maar, met Appelaere, puur fruitsap!
Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.