Sprankelende Bellini
Wat heb je nodig?
Prosecco
Een scheutje Perelaere-rozemarijnsiroop
Voor de Perelaere-rozemarijnsiroop:
250 ml Perelaere
250 gram suiker
2-3 takjes rozemarijn
1 citroen
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
Hoe maak je het?
Voor de siroop verwarm je 250 ml Perelaere, 250 gr suiker, 2-3 takjes
rozemarijn, een vanillestokje en een kaneelstokje in een steelpannetje.
Breng aan de kook. Laat circa 20 minuten inkoken tot een siroop. Zet de
warmtebron uit, voeg het sap van 1 citroen toe en laat nog minimaal
2 uur trekken en afkoelen. Verwijder de kruiden en schenk de siroop in
flesjes. Koel bewaren.
En dan…
Doe een scheutje Perelaere-rozemarijn-siroop in een champagneglas en
voeg de prosecco toe. Versier het glas met een schijfje peer of met een
takje rozemarijn.
Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met Appelaere, Perelaere, Druivelaere en Sinaasappelaere.