Shakepear
Wat heb je nodig?
50 ml Witte vermout (Cinzano)
80 ml Perelaere
10 ml citroengrasthee (evt. 100% gemalen citroengras mengen met heet water en laten afkoelen)
snufje zout
1 eiwit
IJsblokjes
Hoe maak je het?
Koel het glas vooraf met ijsblokjes. Shake de ingrediënten zonder ijs = dry shaking. Zeer belangrijk! Het eiwit krijgt een veel mooiere emulsie als je het op een hogere temperatuur 'klopt'. Zo'n 10 seconden is genoeg.
Shake daarna met ijs zodat de cocktail kan verwateren en koelen. Gooi het ijs dat in je glas zat weg en strain er de cocktail in één beweging in. Er zou een mooi schuimpje op de cocktail moeten staan. De cocktail kun je afwerken met een rasp van limoen.
Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met Appelaere, Perelaere, Druivelaere en Sinaasappelaere.