Petit Pepino
Wat heb je nodig?
50 ml No3 London dry gin
50 ml Appelaere
30 ml vers limoensap
20 ml simple syrup (dat is suikersiroop, 1 liter water op 1 kg suiker)
3 schijfjes komkommer
40 ml Fever-Tree Elderflower tonic
IJsblokjes
Takje muntblaadjes
Hoe maak je het?
Koel het glas vooraf met ijs. Shake de ingrediënten, behalve de tonic en muntblaadjes, met ijsblokjes in een shaker. Schenk het ijs uit het voorgekoelde glas. Doe een vers takje munt in het glas en kneus ze voorzichting. Voeg vervolgens de ijsblokjes toe. Strain de inhoud van de shaker in het glas zodat het ijs en de komkommer in de shaker blijven. Top af met de tonic. Werk af met een schijfje komkommer en een mooi takje munt.
Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met Appelaere, Perelaere, Druivelaere en Sinaasappelaere.