Perelaere cocktail
Wat heb je nodig?
30ml witte wodka
50 ml Perelaere
20 ml vers citroensap
20 ml siroop van basilicum
Flesje gemberbier
Crushed ice
Hoe maak je het?
Basilicumsiroop:
Breng 1 liter water met 1 kilo witte suiker aan de kook in een pan. Zodra het kookt, zet je het vuur uit. Voeg nu een flinke hand verse basilicumblaadjes toe en leg een deksel op de pan. Laat het een nachtje staan om de smaak goed tot z’n recht te laten komen. Zeef daarna de siroop met een fijne zeef of doek. Gebruik de siroop in een spuitflacon. Je kunt het tot twee weken bewaren in de koelkast.
Cocktail:
Doe de Perelaere, wodka, citroensap, basilicumsiroop en ijs in de cocktailshaker. Shake goed en schenk daarna over in een mooi glas of mok. Voeg flink wat crushed ice toe en top af met gemberbier.
Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met Appelaere, Perelaere, Druivelaere en Sinaasappelaere.