Perentaart - De Appelaere
Spring naar hoofd-inhoud

Perentaart

Wat heb je nodig voor het kruimeldeeg?
250 gram bloem
125 gram suiker
125 gram roomboter
1 tl bakpoeder
een ei

Wat heb je nodig voor de vulling?
5 grote peren
550 ml Perelaere
2 theelepels speculaaskruiden
90 gram custard

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden en doe 500 ml Perelaere in een grote pan. Voeg 2 theelepels speculaaskruiden toe en verwarm het sap totdat het bijna kookt. Zet het vuur dan op middelhoog. Schil ondertussen de peren en snijd ze in stukjes. Voeg de stukjes peer bij het sap en laat ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur staan. De peren worden een beetje zacht maar pas op dat het geen moes wordt.

Maak ondertussen het deeg:
Doe de bloem, de suiker en het bakpoeder met het ei in een kom. Smelt de boter, doe dit bij de rest. Roer eerst met een lepel, daarna verder kneden in de kom. Laat even rusten. Los de custard met 50 ml Perelaere op en voeg dit bij het sap en de peren. Laat even doorkoken en zet dan het vuur uit. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in. Doe het deeg in de vorm en duw deze plat. Duw het deeg gelijkmatig aan en bekleed ook de randen. Doe het perenmengsel in de vorm en duw aan. Bak 60 minuten op 180 graden.

Nog lekkerder...

Tip: voeg een beetje citroenschil bij het deegmengsel
 

Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.