Recept bakken met appels: Appeltje eitje

De allerlekkerste appeltaart
Het recept voor de allerlekkerste appeltaart, dat is natuurlijk van je oma. We dagen je uit met een hippe variant van een heerlijk recept met appels: bak je appeltaart eens met Appelaere!
Unieke herfsttaart
Dit recept met appelsap maakt je taart uniek van smaak. Herfstig weer, heerlijk knus binnen, tijd om te kokkerellen.
Proef de gezelligheid
Waar wacht je nog op? Wij weten zeker: je gezin gaat er blij van worden. En jij dus ook! Wij aten (bijna) onze vingers erbij op, je proeft de gezelligheid. En het mooie is: je hebt deze appeltaart in een handomdraai gebakken. Handig voor als je meer te doen hebt ;-)
Dit is je boodschappenlijstje, waarschijnlijk heb je het meeste wel al in huis:
Voor het kruimeldeeg:
- 250 gram bloem
- 125 gram suiker
- 125 gram roomboter
- 1 tl bakpoeder
- een ei
Voor de vulling:
- 5 grote Jonagold-appels of Elstar-appels
- 550 ml Appelaere
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 70 gram custard
Hoe maak je 'm
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe 500 ml Appelaere in een grote pan, voeg 2 theelepels speculaaskruiden toe en verwarm het sap totdat het bijna kookt. Zet het vuur dan op middelhoog.
- Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes.
- Voeg de appelstukjes bij het sap en laat ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur staan. De appels worden een beetje zacht maar pas op dat het geen appelmoes wordt.
Maak ondertussen het deeg:
- Doe de bloem, de suiker en het bakpoeder met het ei in een kom. Smelt de boter, doe dit bij de rest.
- Roer eerst met een lepel, daarna verder kneden in de kom. Laat even rusten.
- Los de custard met 50 ml Appelaere op en voeg dit bij het sap en de appels. Laat even doorkoken en zet dan het vuur uit.
- Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in. Doe het deeg in de vorm en duw deze plat. Duw het deeg gelijkmatig aan en bekleed ook de randen. Doe het appelmengsel in de vorm en duw goed aan met bijv. de achterkant van een lepel.
- Bak 60 minuten op 180 graden.
Nog lekkerder...
Tip: voeg een beetje citroenschil bij het deegmengsel
Smullen maar, met Appelaere, puur fruitsap!
Benieuwd naar verrassende recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.